2009-10-25 18:59:57• hírek • Gozner Gertrud

Szatmár megyében járt Traian Basescu

Traian Basescu államelnök vasárnap a Román Hadsereg Napja alkalmából hivatalos látogatásra érkezett Szatmár megyébe.

Ennek első felvonásában a délelőtt folyamán Nagykárolyban megkoszorúzta a Román Katona Emlékművét, majd a Károlyi kastélyban tartott ünnepségen a második világháború veteránjait köszöntötte fel.

Tizenkét órától az ország első embere már Szatmárnémetiben tartózkodott, és a zsúfolásig megtelt Szakszervezeti Művelődési Házban találkozott a megyeközpont lakosságával. A kultúrház színpadán Radu Giurca prefektus, Ilyés Gyula polgármester és Csehi Árpád, a Megyei Tanács elnöke fogadta Basescut. Miután megkapta a szót, az ország elnöke több mint egy órán keresztül beszélt a Romániát érintő reformokról.

Eszerint Románia nem tud egyedül kimászni a válságból, a gazdasági helyzete a többi európai ország gazdasági helyzetétől függ. Ezért volt szükség a Nemzetközi Valutaalap és a Világbank finanszírozási programjára, aminek a segítségével például az euró-lej árfolyam kiegyensúlyozott szinten tartható.

Az államelnök hosszan kitért az oktatási rendszer reformjára, az új tanügyi törvényre, aminek segítségével a diákok már nem csak magolni fognak, hanem valós tudást képesek elsajátítani, hogy a külföldi munkaerő piacokon is megállhassák a helyüket.

Mielőtt elhagyta volna a termet, Traian Basescu ígéretet tett, hogy a kampány során még visszatér a megyébe, és biztos benne, hogy a választáson újabb mandátumot fog nyerni. Az elnököt állva tapsolta meg a főleg PD-L szimpatinzánsokból álló tömeg.


Radu Giurca, Traian Basescu, Ilyés Gyula és Csehi Árpád


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: